Var dog bagud ved pausen.

4. december 2023 - Michael Hentrich

Lirim Qamili, Tobias Thomsen og Nicolai Clausen. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Efterårets sidste ligakamp, ude på Brøndby Stadion, i en bidende kulde. Hvidovre-mandskabet starter fint ud, og allerede indenfor de første 5 minutter, får HIF tilkæmpet sig 4 hjørnespark. Desværre kommer der ikke noget ud af dette, og efter det sidste, får Brøndby mulighed for at etablere et angreb, hvor Brøndby-spilleren er alene med Filip Djukic, men får sendt bolden over baglinjen til målspark. Og derudover vinkes der også for offside. 9. minut, endnu et HIF-hjørnespark. Og denne gang får HIF endelig afsluttet ordenligt, men hovedstødet fra forreste stolpe, går lige i favnen på Brøndbys målmand.
Men så går det til gengæld hurtigt den anden vej, og et lidt passivt forsvar gør, at Nicolai Vallys kan bringe Brøndby i front. HIF kæmper dog ufortrøndent videre, og giver Brøndby god modstand i de første 25 minutter - og får da også et par enkelte muligheder, men desværre ingen scoringer. I det 39. minut, får Nicolai Clausen desværre kantet en Brøndby-spiller i feltet, og dommeren peger uden tøven på straffesparkspletten. Ohikhuaeme Omoijuanfo sættes til at sparke, og selvom Djukic går til den rigtige side, så mangler der lige det sidste i at han får reddet, så det ender med 2-0 til Brøndby. I halvlegens overtid, får Brøndby et hjørnespark. Dette bliver sendt ind i det lille felt, og her står en helt umarkeret Frederik Ibsen, og han header ned ved modsatte stolpefod, og Djukic er igen tæt på at redde, men Brøndby kan gå til pause med en, desværre, komfortabel føring.

Marius Papuga. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

HIF starter også udmærket ud i anden halvleg, og kommer frem til en mulighed i det 47. hvor Jonas Gemmer kommer godt frem til et indlæg, hvor han forsøger at finde Lirim Qamili, men desævrre kommer indlægget til at ligge for tæt på mål, så Pentz i Brøndby-målet kan gribe ind. HIF får ikke lige så meget spil her i anden halvleg, som de gjorde i første, men holder alligevel stand. Man sad og håbede på, at nullet kunne holdes, men to minutter før ordinær spilletids udløb går Brøndby igennem i HIFs venstreside af feltet, og Mathias Greve sparker bolden uden om Djukic. VAR er lige inde over, for at undersøge en mulig offside, men det ender med, at scoringen står ved magt.

Jeffrey Adjei-Broni, Marco Ramkilde. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Nu bliver det tid til en god juleferie for spillerne, inden turneringen starter op igen i februar måned. Der skal lades op, ovenpå et hæsblæsende efterår, hvor der er mange, der har skullet vende sig til, at det nu pludselig var Superliga. Med HIFs begrænsede muligheder, har der været kæmpet hårdt, og det har også tæret på spillerne, med alle nederlagene - og den megen eksponering, som man kommer ud for, i forhold til Nordic Bet Ligaen. Men det har givet en god erfaring, som kan bruges til de spændende kampe i forårets slutspil.
Så blot herfra at ønske alle omkring HIF, spillere, ledere, frivillige, sponsorer og hvem jeg ellers måtte have glemt, en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår. Og lad os så alle stå sammen om vores mandskab, som har slidt og kæmpet.

Hva' si'r du til det, Frandsen ?: - "Jamen, jeg synes vi spiller en rigtig god første halvleg, så derfor er det også lidt surrealistisk, at vi er bagud med tre. I anden halvleg var de bare bedre end os."

Martin Spelmann, Tobias Thomsen. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis