Forløsning i Dalum

26. marts 2017 - Hvidovre Fodbold

Lørdag formiddag drog HIF og Fanklubben mod Dalum til forårs sæsonens første udebane opgør i oprykningsspillet.

Kampen skulle spilles på kunstgræs som bestemt ikke er Hvidovres livret. Det skulle vise sig at være lige så nervepirrende som frygtet. Begge hold gik aggressivt fra start og spillede bold i et højt tempo. Allerede efter 5 minutter kom Lasse Brandt Hansen til en afslutning efter godt opspil fra Hvidovre. Målmanden stod dog godt placeret og reddede Dalum fra at komme bagud. Allerede i 9. minut var HIF meget farlige igen. Denne gang Rasmus Johansson med et godt skud langt udefra som dog gik over opstanderen.

I det 21. minut brændte det for alvor på i Dalums målende. En lang aflevering fra midtbanen til Frederik Emil Andersen burde have bragt Hvidovre fortjent foran, men han rammer desværre overliggeren. Kampens indtil videre bedste forsøg. Hvidovre sidder hårdt på spillet og det er meget beskedent hvad der kommer af trusler fra Dalum.

I ca. det 35. minut falder kampens første advarsel til Dalums nr. 23, Jacob Eigård. I det 38. minut opstår igen en pæn chance da der fra fløjen sparker et godt indlæg ind på brystet af Jacques Bang Sørensen, men som dog glider ud i sandet, idet han forsøger at sakse den ind. I halvlegens døende minutter kommer der ikke mindre end 2 chancer til Hvidovre som har siddet på hele spillet. Den allersidste skarphed foran kassen manglede dog og ved pausefløjtet var stillingen som inden kampen 0-0.

2. halvleg begyndte som 1. halvleg sluttede. Aggressivt og direkte spil hvor Hvidovre fra start sad på det meste. Kendetegnende for det er at Dalum fik kampens første hjørnespark efter 51 minutter. I det 53. minut fortog Hvidovre sin første udskiftning. Ud gik Frederik Emil Andersen og ind kom Casper Löveen Jensen. Det skulle senere vise sig at være et rigtigt valg med sidstnævnte på banen.

I det 56. minut havde Alexander Lazarevic en stort chance som blev misbrugt og igen allerede i det 58. minut et skud lige på stolpen. Marginalerne var bare ikke hos Hvidovre og man begyndte at frygte endnu en 0-0 kamp. Pludselig begyndte det at brænde på i det 76. minut da Dalums Mads Hansen får en friløber efter et HIF-kontra angreb. Heldigvis for Hvidovre kommer Fredrik Krabbe med retur med 100 km. i timen og får i sidste sekund pareret et skud på mål.

Hvidovre fortsætter dog sin aggressivitet og i det 82. minut kommer forløsningen. Efter lidt klumpspil foran Dalum målet får Casper Löveen Jensen sidste fod på og velplacerer sit skud i Dalums højre hjørne og Hvidovre er fortjent foran 0-1. Dalum formål dog i kampens 86. minut at mobilisere et sidste angreb og skud på mål hvor Oliver Korch dog står fint placeret. Kort før tid gik der lidt udskiftning i den for Hvidovre.

Jacob Ingvarsen kom ind i stedet for Alex Lazarevic og Luka Dumic kom ind i steder for Lasse Brandt Hansen. Kort før det sidste fløjt måtte Hvidovres Magnus Fredslund indkassere et gult kort for en mindre forseelse. Alt i alt en fortjent sejr til Hvidovre der med mere skarphed i afslutningerne burde have vundet med mere end et mål.