Forfærdelig 1. Halvleg i Kolding

30. juli 2019 - Hvidovre Fodbold

HIF tabte sæsonpremieren i NordicBet Ligaen med 1-2 i Kolding efter en forfærdelig 1. Halvleg og en lidt mere tålelig 2. Halvleg.

Nyoprykkerne kom farende og satte HIF under pres fra første minut. Og allerede i det 7. Minut gik det galt første gang, da Kolding scorede til 1-0 efter et hurtigt opløb i højre side.

Hjemmeholdet gik tæt op til HIFerne. Spillede en mættet 4-5-1, når bolden skulle erobres - og slog smidigt om i 3-4-3, når de førte bolden hurtigt frem.

Det gjorde det vanskeligt for HIF at få gang i positionsspillet midt på banen. Og når HIF forsøgte på kanterne, sideforskød Kolding velorganiseret og fik lukket det meste. Kun Vatani, der var HIFs bedste på dagen, formåede at true jyderne.

Dertil kom, at Kolding-spillerne vandt nærkampene på både græsset og i luften - og satte sig på de fleste returbolde.

HIF havde reelt kun et forsøg på mål før pausen: et Agger-hovedstød fra lang afstand, som Kolding-keeperen enkelt kunne samle op.

Især Koldings højrefløj  Denis Fazlagic voldte HIFerne problemer. Den tidligere Vejle-spiller sprintede, driblede og kombinerede, så HIF-defensiven blev flået op. Han havde næstsidste fod på begge Kolding-mål. Det første ved Simon Smidt, det andet ved Morten Hansen efter 39 minutter. Karakteristisk var det de to Kolding-backer, der kom på scoringslisten efter situationer, hvor HIF-forsvaret var trykket så fladt, at der var plads til at sparke bolden sikkert i mål fra 2.geled efter pasninger fra baglinjen.

I pausen udskiftede træner Per Frandsen frontduoen Aabech og Lazarevic, der ikke havde fået fat i ret meget. Ind kom Lirim Quamili og Stefan Nygaard. Og Vatani blev flyttet over på venstre back for at holde trit med hurtige Fazlagic. De lykkedes. Men placeringen i venstre side hæmmede hans offensive aktioner.

Hele holdet løftede sig. Lirims hurtighed og Nygaards fysik gjorde nu ondt på hjemmeholdet, men den sidste afgørende pasning holdt stadig ikke kvalitet.

Mikkel Nøhr fik mere ud af sine driblinger og han var tæt på at score, da han blev headet fri af Agger, men han ramte ikke bolden rent og den gik forbi fjerneste stolpe.

Efter 74 minutter blev Lirim fældet i straffesparksfeltet - og Agger udnyttede sikkert det efterfølgende straffespark.

HIF pressede på i kampens sidste fjerdedel, men den store chance udeblev. Kolding forsvarede sig nu godt i feltet - og kunne juble over en fortjent 2-1 sejr til sidst i comeback-kampen til NordicBet Ligaen.