Fantastisk sejr i Odense

28. april 2024 - Michael Hentrich


1-2-3, Djukic er en mur. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

HIF har gang i et fornuftigt og spændende slutspil, og denne gang gik turen til Odense hvor OB, med en forfærdelig hjemmebanestatistik, ventede. Efter en stille start, så går der ikke mere end 6 minutter, så redder Lirim Qamili sig allerede et gult kort. I det 8. minut kommer den første store chance, da Thomas Jørgensen ser Lirim Qamili med en genial dyb stikning, men Qamilis afslutning bliver for svag, og bolden ryger til målspark. 13. minut, frispark til HIF, men desværre sparker Thomas Jørgensen håbløst ud over baglinjen. HIF sætter et glimrende angreb op i det 18. minut, hvor bolden virkelig sendes fint rundt, men den sidste aflevering bliver for lang, og OB får clearet bolden ud over sidelinjen. 22. minut. Igen får HIF sat et godt angreb op, hvor OB bliver presset langt tilbage, og til sidst giver hjørnespark. HIF holder presset, og er tæt på men OBs målmand får pareret, og giver nyt hjørnespark. I de næste ti minutter er det stadig HIF, men spillet er mest midt på banen. I det 32. minut sættes et godt angreb i gang, og bolden sendes frem til Qamili. Han trækker ind mod feltet og afslutter, men målmanden redder til hjørnespark. Dette sendes hårdt og højt ind foran mål, og her header en OB-forsvarer videre til et nyt hjørnespark i modsatte side. Det tager Jonas Gemmer sig af, og han sender fint mod forreste stolpe hvor Christian "Greko" Jakobsen kommer højest og sætter fint hovedet på, og så er HIF foran. I det 38. minut er OB en sjælden gang fremme, men der dømmes offside. 39. minut. OB forsøger med et desperat langskud, som Filip Djukic tager sig af med en parering, og så ender det med et hjørnespark til OB. Men her kommer Djukic glimrende op og griber bolden. 42. minut. OB forsøger at sætte et angreb sammen, men stille og roligt får HIF-forsvaret pillet det fra hinanden. Der lægges kun et enkelt minut til første halvleg, men det benytter HIF sig af, til at komme frem til sidste mulighed, men der kommer desværre ikke noget ud af det.

Christian "Greko" Jakobsen til 0-1. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Det blev en første halvleg helt på HIFs præmisser, og det var ikke meget OB havde at diske op med, og føringen er fuldt fortjent, men måske et mål eller to for lidt.


"Greko" lykønskes af holdkammeraterne. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

OB forsøger at sætte HIF under pres, men i det første kvarter sker der ikke meget, bortset fra, at HIF er lidt for langt tilbage på banen. Et par enkelte hjørnespark, bliver det til til OB, som Djukic tager sig glimrende af. I det 64. minut er det dog tæt på da Tobias Thomsen er tæt på, men OBs målmand redder glimrende til hjørnespark. OB kommer hele tiden lidt mere med, og HIF står alt for langt tilbage på banen. Men nogle gange så går det helt modsat. En kontra til HIF, hvor Mathias Gehrt går mod baglinjen, men han spiller bagud til Marc Nielsen som uden betænkning sender bolden flot ind i det lille felt, hvor Tobias Thomsen får hovedet på, men Viljar Myhra halvklarer og bolden ryger lige ud til Qamili, som let kan sende HIF yderligere i front. Der er spillet 82. minutter. Men desværre går det også modsat, og her går der kun tre minutter, så er HIF lidt for passive da Max Ejdum trækker op ad banen, og fra distancen hamrer bolden afsted, og en lidt paralyseret Djukic, må bare kigge på at bolden går ind ved modsatte opstander. Qamili forsøger igen i det 87. minut, men afslutningen  bliver ikke hård nok. Men det starter et massivt OB-pres de sidste munutter, som dommeren har lagt 5 til af. Det giver et frispark i det 4. minuts overtid ude i OBs højre side. Det sendes ind i feltet, hvor Tom Trybull får sidste fod på, og sender udligningen i nettet. Troede vi. Men VAR-rummet  har set noget andet, nemlig en mulig offside. Efter 3 minutters kiggen fodbold, bliver målet annulleret. Og det er så et jublende Hvidovre-mandskab, der kan række hænderne triumferende i vejret 30 sekunder efter. En dejlig sejr bliver det til i Odense, selvom det var et HIF-hold, der var presset i store dele af anden halvleg, men alt i alt, er det ikke en uretfærdig sejr.


Malthe Kiilerich, Thomas Jørgensen og "Greko". Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Hva' si'r du til det, Frandsen?: "Det var en fantastisk 1. halvleg, og vi skulle bare have lavet et par mål mere. Anden halvleg blev mere en kamp om overlevelse for os. Men en dejlig sejr".

Kampstatistik