Fantastisk comeback på Falster

3. maj 2015 - Hvidovre Fodbold

Med tre karantæner - Kristoffer Wichmann, Peter Benjaminsen og Azad Corlu, samt et afbud fra en sygdomsramt Nicholas Marfelt, var det et lidt amputeret Hvidovre-mandskab, der gik på banen, til den yderst vigtige kamp mod Nykøbing FC. Udgangspunktet var da også en meget kompakt defensiv, der skulle lade Nykøbing komme frem, og derefter leve på omstillinger. Det bliver også en noget stille indledning, og det var tydeligt, at også NFC passede på, kommer den første store mulighed til Hvidovre på netop en omstilling. Tre mand er kommet med frem, og Daniel Holm spiller fladt baglæns til Hayder Said, der dog sparker over.

Der skal gå ti minutter, førend HIF fører sig frem igen. Frederik Emil Andersen tager to mand ved baglinjen, og får lagt ind i feltet, hvor Mikkel Dahl afslutter fladt, men Nykøbings målmand når ned og holder fast. Dette var, indtil videre, kampens bedste mulighed fra begge sider. I det 36. minut samler Daniel Holm op efter et hjørnespark, og får afsluttet, men NFCs målmand kan følge bolden hele vejen, og får grebet. Og så smutter den i Hvidovres defensiv minuttet efter. Nykøbings Mathias Olsen, smutter igennem, og sender bolden fladt ind forbi Mikkel Hasling i Hvidovre-målet. Lidt af en dukkert for Hvidovre-forsvaret, der ellers har stået ganske glimrende de første 36 minutter. Resten af halvlegen løber relativt fredeligt, og der sker ikke mere.

Otte minutter inde i 2. halvleg, skulle det blive værre for Hvidovre-mandskabet. Først får Nykøbing en friløber, men Hasling kommer glimrende ud af målet, og får, næsten ved kanten af feltet, reddet afslutningen til hjørnespark. Efter dette får Nykøbing holdt presset, og et par riposter senere, ender bolden hos en helt fri Nicolai Nissen i feltet, og han sparker hårdt og præcist i nettet. Det unge Hvidovre-mandskab gav dog ikke op, og blot tre minutter skulle der gå, førend HIF får splittet NFC-forsvaret, og Daniel Holm står fri til højre for målet, og med en flad afslutning, reducerer han Nykøbings føring. Blot fire minutter senere får Hvidovre en kæmpe mulighed, da Daniel Holm spilles helt fri, men desværre dømmes han offside.

Efter et hjørnespark i det 68. minut, der sendes langt modsat i feltet, hvor Mathias Larsen får headet tilbage til Mikkel Dahl, hvis afslutning desværre går lige i favnen på målmanden. I det 70. minut får Patrick Naundrup vristet sig fri af to mand i venstresiden, og får tilkæmpet et hjørnespark. Dette ender med en afslutning, der, desværre, går lige i favnen på Nykøbings målmand. I det 78. minut er Nykøbing FC så fremme og får afsluttet, men heldigvis langt over mål. I det 81. minut kommer så udligning. Efter et Hvidovre-pres, bliver bolden sendt godt ind i feltet, og her står Frederik Emil Andersen, og med en perfekt helflugter sender han kuglen ind bag en sagesløs målmand. Hvilket comeback. Tre minutter før ordinær spilletid får NFC så en omstilling, efter en Hvidovre dødbold, men Rasmus Johansson når med tilbage, og får presset NFC-spilleren ud i siden, så afslutningen går ved siden af målet. Tre minutter inde i overtiden kunne det dog være gået galt for Hvidovre. Fra venstresiden i det lille felt bliver Frederik Krabbe tørret af en Nykøbing-spiller, der tager et enkelt træk skråt bagud, og får afsluttet. Med det aller-aller-yderste af fingerspidserne får Mikkel Hasling dog rettet bolden så meget af, at den går på overliggeren og til hjørnespark. Dette bliver dog ikke til noget, da dommeren samtidig fløjter kampen af.

Uden på noget tidspunkt at have spillet skidt, kommer Hvidovre-mandskabet bagud, men ender med at hive sig selv op ved hårrødderne, og får hentet føringen. Fantastisk indsats af Hvidovre, efter to kampes nederlag samt karantæner. Endvidere var det et NFC-mandskab med masser af selvtillid, efter tre sejre i træk, men det var ikke lige til at se i dag, hvor HIF spillede klogt og med omtanke.

Træner Thomas Vesth: "Det her er en halv sejr. Vi har tabt to kampe, og er nede med to, og så er det stærkt at vi kommer tilbage. Hele holdet arbejder benhårdt og holder planerne, og kommer frem til nogle chancer på standard-situationerne. Det er ikke meget vi får givet væk i den anden ende heller. Jeg er stolt og glad, for med tre-fire profiler ude, er der mange unge der gør det godt. Dette er et fint resultat, og vi kan glæde os til en knaldkamp på fredag. Og så vil jeg lige sige tak til vores verdens-klasse supportere, der gider bruge en hel søndag på at støtte os, også selvom vi har haft modgang. Tusind tak til jer for dette venner. Jo, jeg er en rigtig glad træner i dag".