Fantastisk afslutning af Hvidovre

9. april 2023 - Hvidovre Fodbold

Jeg ville ellers have genbrugt overskriften fra sidste uges kamp mod Næstved, men tænkte, at den var lige lovlig let. Hvidovre bød op til kamp på Pro Ventilation Arena, på en bane, der nærmest lignede en sandkasse. Et helt læs var blevet hældt ud over banen, og det virkede i starten, som om Helsingør befandt sig bedst på dette underlag. Efter en meget lige indledning, hvor HIF dog virkede som om de slet ikke kunne finde sig til rette, bliver det Helsingør, der kommer i front. I det 13. minut, får HIF-forsvaret slet ikke ekspederet et indlæg ordentlig væk, og bolden ender med at trille ud mod kanten af feltet, hvor Callum McCowatt løber til, og hamrer bolden i nettet, uden for Filip Djukic's rækkevidde. I det 21. minut, troede man, at udligningen ville blive en realitet. Tobias Thomsen bliver sendt afsted på en gedigen friløber, og alene med målmanden, vælger Thomsen at afslutte lige uden for feltet, lige på målet, hvor Helsingørs målmand kommer ud, og får blokeret med den ene fod. Blot 4. minutter senere er den gal igen. Et indlæg fra Helsingør's venstrekant, havner lige i hovedet på Sterling Yateke, og helt umarkeret bringer han Helsingør på 2-0. Det er ikke meget, vi har set til HIF i denne periode, og det er helt klart, at den ualmindeligt dårlige bane har en god del af skylden. I det 34. minut, får HIF et frispark lige uden for feltet, ved hjørnet i venstre side. Andreas Pyndt sparker modsat i feltet, og der opstår en god HIF-mulighed, men Helsingør får afværget, bolden ender dog hos Fredrik Carlsen, der forsøger afslutningen, men lige ved siden af. Men en god indikation af, at HIF begynder at komme lidt ind i kampen. Og der skal da blot gå to minutter. Hjørnespark til HIF i højresiden. Marc Nielsen sender en god bold ind i feltet, hvor den ender lige i panden på Matti Olsen, og han sender reduceringen i nettet. Det er helt klart, at HIF får bedre fat. Det betyder en stor chance i halvlegens overtid, efter at Marc Nielsen har sendt en god aflevering i feltet, hvor der forsøges afslutning, men bolden bliver stoppet på underlaget, og chancen løber, så at sige, "ud i sandet".

Det skal blive spændende at se, om HIF får gjort brug af, at det ser ud som om holdet har momentum, her sidst i 1. halvleg.

Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at HIF ER kommet bedre ud til anden halvleg. Helsingør virker til at være gået i stå, og det er bestemt ikke meget, man ser til dem. I det 57. minut bliver der lagt et godt indlæg i feltet, som Tobias Thomsen samler op, og forsøger at afslutte. Helsingørs målmand får dog reddet, men riposten ryger lige ud til Marcus Lindberg, og han sender uden problemer, udligningen i nettet. Skulle vi nu, endnu en gang, være vidende til en 2-0 føring, der bliver sat over styr ??. I så fald, ville det være 5 gang, efter mit kendskab, indenfor 14 dage, at dette skulle ske. Lirim Qamili får en mulighed, efter et indlæg fra Marcus Lindberg, men hans hovedstød går lige forbi. 71. minut. Marcus Lindberg vinder en duel med en Helsingør-mand, som han sender i "græsset" med en skulder, og Lindberg vender hurtigt rundt og sender Christian Jakobsen afsted. Han får sendt en aflevering i feltet, men en Helsingør-forsvarer, får sparket, men må give hjørnespark. Dette kommer der dog ikke noget ud af. Og så 5. minutter før ordinær spilletids udløb, får Qamili afsluttet i feltet. Han blokeres dog, men samler riposten op, og derefter kan han banke føringen til HIF i nettet. Og dette betyder, at endnu en gang har HIF været involveret i en 2-0-føring, der sættes over styr. Christian Jakobsen får halvlegens sidste chance, da han, efter at være blevet stukket dybt af Marcus Lindberg, afslutter, men Helsingørs målmand får en fodparade på.

Et fantastisk come-back af Hvidovre-mandskabet. Efter at have været helt nede i sækken, og den kun manglede det allersidste i at være blevet snøret helt til, får HIF vristet sig fri, og kommet ud af sækken igen. Virkelig en mandfolke-præstation af Hvidovre IF.

Assistenttræner Christian Grønbæk: Det er jo en svær bane at spille på. Vi dummer os, og er ikke klar, og kommer bagud. Heldigvis får vi reduceret, og i anden halvleg, får vi lige de to chancer, som er nødvendige. Det er klasse at vi får lavet det come-back.