Deling i Lyngby

14. april 2024 - Michael Hentrich

Endnu en gang skulle HIF en tur forbi Lyngby Stadion i denne sæson. Filip Djukic var tilbage i Hvidovre-målet, efter at have været fraværende siden årsskiftet, med en ryg der drillede. Der skulle også kun gå 5 minutter, førend han bragte sig i fokus. HIFs forsvar er noget udspillet, og en tværbold ryger til Lyngbys Jonathan Amon, og fra kanten af feltet trækker han ind, men Djukic er kommet glimrende ud af sit mål, og med brystet parerer han afslutningen. I det 9. minut er Thomas Jørgensen tæt på, men hans følte spark, kan Lyngbys målmand følge hele vejen, og får pareret. De første 15 minutter har HIF været bedst og med mest boldbesiddelse, men de store åbne chancer har der ikke været noget af. Netop i det 15. minut er Lyngbys Amon igen på færde, da han opsnapper et dårligt afspil i Hvidovre-forsvaret, og resolut går mod HIF-målet. Djukic kommer dog godt ud og afskærmer, og det ender med et målspark.

Matti Olsen dirigerer. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

I det 18. minut læser Djukic igen godt spillet, da et indlæg fra baglinjen, bliver vippet godt op ad banen. I det 20. minut får Lyngby et hjørnespark - troede vi. Men VAR havde set en situation i feltet, hvor Matti Olsen tager armen til hjælp, og efter et gennemsyn, bliver hjørnesparket konverteret til et straffespark. Filip Djukic havde dog læst Gudjohnsen spark, og elegant smider han sig i den rigtige side, og parerer skuddet. Nu er alt ikke lutter lagkage for Djukic, for i det 32. minut, præsterer han et dårligt udspark, som ryger direkte ud til en Lyngby spiller, der løber mod HIF-målet. Jonas Gemmer kommer dog godt tilbage, og kaster sig, og bagfra får han lige prikket til bolden. Under et kraftigt pres fra Hvidovre-mandskabet, hopper bolden op på hånden af en Lyngby-forsvarer, men dommerens fløjte er tavs, og der kommer heller ikke nogen meddelelse om VAR-gennemsyn. 2 minutter før pausen, kunne HIF være kommet foran. Magnus Fredslund finder Lirim Qamili op ad kanten, og han trækker videre og ind i feltet, hvor han server et perfekt indlæg for Simon Makienok, men hans hovedstød bliver ikke hårdt nok, og går lige i favnen på Lyngbys målmand.

Hvidovres lejesvend, Thomas Jørgensen. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Det bliver en første halvleg med overvægt i spillet til Hvidovre, men der kommer ikke så mange chancer ud af det. Det betyder at spillerne kan gå til pause, som kampen startede - 0-0.

Efter 10 minutter i anden halvleg, får HIF en kæmpe mulighed efter et hjørnespark, der sendes til forreste stolpe, hvor bolden snittes videre. Desværre står en Lyngby-forsvarer placeret i boldens bane, og får headet væk. Men ellers ligner de første 20 minutter spillet i 1. halvleg, hvor HIF har bolden meget. I det 64. minut, får Fredslund sendt et perfekt indlæg i panden på Tobias Thomsen, og han sender fuldt fortjent, HIF på sejrskurs. Men det skal desværre kun holde i 7 minutter. Under et gennembrud i feltet, får Fredslund taget benene på en Lyngby-spiller, og prompte peger dommeren på pletten. Straffespark til Lyngby. Gudjohnsen sættes igen til at sparke, og han sparker næsten samme sted, dog lidt højere end før. Djukic er igen ude, og det er ikke mange centimeter han mangler i at nå bolden, men han kan dog ikke forhindre at udligningen er en realitet. Efter scoringen, forsøger Lyngby at få overtaget, men HIF holder stand, og så ender kampen med de to scoringer og 1 point til hvert hold.

"Hva' si'r du til det Frandsen?": Det er typisk Hvidovre. Den hænger på vippen, og vi kunne have vundet, men vi mangler lige det sidste til selv at afgøre det.